17.06.2012 Small Tuinen No Comments

Enschede

Enschede
Een authentieke karakteristieke woning waarachter een leuke stadstuin ligt. Bepalend voor de inrichting van deze tuin was toch wel de prachtige oude muur en karakteristieke gevel met leuke details van de woning waaraan deze tuin grenst.
Deze tuin kon alleen een aanvulling op de woning vormen wanneer deze geheel “in dienst van de woning” ontworpen wordt. Dit zie je in het ontwerp terug door de simpele en heldere belijning en het gebruik van “sobere” materialen waardoor de tuin een bepaalde rust uitstraalt.

Door het beplantingsvak wat voor de bestaande schuur doorloopt zijn er gevoelsmatig twee ruimtes gecreëerd. Voorin de tuin is er volop ruimte om te ralaxen en  het gezellig samen zijn onder het genot van een hapje of drankje, waarbij de achterzijde meer in het teken staat van de kinderen, sport en spel. Kortom een stadstuin waarbij het echte karakter grotendeels bepaald wordt door de authentieke woning.

Perceel opp: 60 m2

Wensen opdrachtgever:
– kindvriendelijk
– ruimtelijk
– terras aan rechterzijde
– schommel
– opbergplaats vuilcontainers

– bestaande muur achterin tuin moet vrijblijven voor balspellen kinderen

Status: in voorbereiding

Comments are closed.