17.06.2012 Small Tuinen No Comments

Losser

Losser
Een relatief kleine achtertuin waarbij je vanuit de woonkamer middels een glazen schuifpui en grote raampartijen het gevoel krijgt dat de tuin en woonkamer een ruimte vormen.
Om dit te gevoel en deze samenhang te versterken zijn dezelfde kleur en afmeting tegels in de tuin toegepast die ook in de woonkamer aanwezig zijn. De twee ruimtes lopen zo optisch vloeiend in elkaar over. Het uitgangspunt voor de verdere indeling van de tuin was dat het kindvriendelijk, functioneel en rust moest uitstralen. Om de tuin extra diepte te geven zijn er voor de achterwand palen geplaatst aan weerszijde met daarachter een grote verhoogde houten plantbak. De palen aan de rechterzijde van de tuin maken onderdeel uit van de overkapping/pergola waar men zomers de verkoeling op kan zoeken. De linker plantbak is gevuld met bamboe (Fargesia Murieliae ‘ Super Jumbo’) die ‘s avonds middels een spot aangelicht wordt. Aan de voorzijde bij de bamboe komt de zandbak op wieltjes zodat die verrijdbaar is. Wanneer het deksel van de zandbak gesloten is fungeert hij tevens als zitelement in de tuin. Doormiddel van plantbakken, een border, bamboe en de klimmende druif over de pergola krijgt deze tuin zijn groene karakter mee. De paarse wand geeft daarnaast de tuin een verfrissend en fleurig gevoel mee zowel ‘s zomers als in de winter.
Perceel opp: 40 m2
Wensen opdrachtgever:
– functionele inrichting
– ruimte voor zandbak
– kindvriendelijk
– aansluiten bij woonkamer
Status: voltooid

Comments are closed.