08.02.2013 Large Tuinen No Comments

Bornsche Maten

Bornsche Maten

Deze woning heeft een uitgesproken modern karakter met vele zichtlijnen vanuit de woning op de tuin. Binnenin de woning zit er tussen de verschillende ruimtes/kamers een hoogteverschil van 40cm die je buiten de woning weer tegenkomt en dient op te vangen.
Het opvangen van het hoogteverschil is gedaan middels betonnen L-elementen om zo een strakke en heldere belijning te krijgen in het ontwerp.  Vanuit de glazen voordeur loopt er een zichtlijn dwars door het huis naar de achtertuin. Deze zichtlijn is extra aangezet door op deze as in de achtertuin een ‘loper’ van houtenvlonder delen toe te passen die leidt naar het terras achterin de tuin. In de voortuin komt deze ‘loper’ terug en ligt deze dwars op de woning. In de ‘loper’ zit een trap verwerkt die leidt naar het hoger gelegen zitgedeelte voor de woning waarbij de ‘loper’ zich ontpopt als tafel zodat ze vanuit hier direct zicht hebben op de kinderspeelplaats.  De harde materialen bestaan uit grijs/Antracietkleurige betontegels en klinkers en grind met de houtenvlonderdelen. Het hout komt weer terug in de architectuur van de woning waarbij het toepassen van de sobere kleuren van de bestrating rust en eenheid geeft in het ontwerp, aansluitend bij de witte gevelstenen van de woning. De beplanting krijgt een weelderig en los karakter als tegenhanger van de strakke belijning in de tuin zodat deze elkaar extra gaan versterken.

Perceel opp:  375 m2

Wensen opdrachtgever:
– tuin passend bij de stijl van de woning
– voor de woning terras t.b.v. zicht op speelplaats
– halfverharding/grind langs woning i.v.m opspattend water
– ruimte voor groen
– tuinhuis
– zitgelegenheid voor het huis
– zitgelegenheid zon/schaduw
– trampoline
– waterelement

Status:  fase 1 in uitvoering

Comments are closed.